Wellbank St, Concord

Located on the edge of a sub­ur­ban plot this par­tic­u­lar site has been afforded the advan­tage of being sit­u­ated next to local sport­ing and park ameni­ties. Ini­tially the site was occu­pied by a 1970’s weath­er­board extru­sion run­ning from the street fac­ing bound­ary to the rear of the site. After con­sid­er­able delib­er­a­tion it was decided that demol­ish­ment of the exist­ing struc­ture would be the most suit­able solu­tion mov­ing forward.

The design intent for the project was to utilise the loca­tion of the site to address both the streetscape and land­scaped ameni­ties adja­cent to the devel­op­ment. Fin­ished in a tra­di­tional cement ren­der at ground level and clad in hor­i­zon­tal weath­er­board wrap­ping the entire sec­ond storey the final out­come both addresses the street and adja­cent park with­out seem­ing over­bear­ing or superfluous.

Client: Pri­vate
Project Bud­get : $1.3M
Sta­tus: Com­pleted 2016